Albero della Rosa – Jennette Roozeboom

 

 

 

Met Harp en Ziel

Ik ben afgestudeerd als Kunstzinnig Muziektherapeut aan de Hogeschool Leiden (HBO). In mijn werk als Kunstzinnig Muziektherapeut komt mijn passie voor muziek en oprechte interesse in de mens op een geweldige manier samen.

Muziek heb ik ervaren als een zeer krachtig middel om mensen  in beweging  te kunnen brengen en grenzen en beperkingen opzij te laten zetten.

Ik bespeel diverse instrumenten (o.a. fluit, harp, chrotta, gitaar, klankschalen) waarbij elk instrument zijn eigen klank en specifieke werking heeft en voor talloze doeleinden ingezet kan worden.

 

Het effect dat muziek op iemand heeft verrast mij elke keer opnieuw. Als er door middel van muziek een glimlach tevoorschijn komt op het gezicht van een kind of volwassene, dan raakt mij dat.

En dan weet ik precies waarom ik dit werk metharp en ziel doe!” 

 

 

Wat maakt mij anders?

Ik vind het heel belangrijk als ik jou kan leren omgaan met je problemen, met eventuele beperkingen en dat je talenten naar boven komen en worden gezien, zodanig dat je toekomst niet meer onzeker is, maar er weer hoopvol uit ziet.

Ik zet je muzikaal in beweging om je een uitlaatklep te geven voor al je emoties. Maar ook om je weer te kunnen verbinden met je innerlijk.

Dat is het unieke aan deze vorm van therapie: muziek als taal gebruiken om jezelf te verwoorden, meer is er niet nodig.

 

Omdat de therapie vol humor, vrolijkheid en speelsheid zit, heb je geen idee dat je “in therapie” bent. Spelenderwijs wordt  jouw kwaliteit van leven verbeterd!

Samen met een collega heb ik onderzoek gedaan naar de werking van muziek op de zintuigen gericht op kinderen met een verstandelijke- of meervoudige beperking en autisme. De resultaten waren zo veelbelovend, dat ik deze werkwijze verder heb uitgebouwd. Inmiddels is deze unieke methode al vele malen succesvol toegepast in mijn eigen praktijk.